Skær ned på kødet

Uge 2 • Nu gør vi det bare; prøver det af 🙂

Vi var egentlig allerede i gang med at skære ned på kød herhjemme. 
En dokumentar fra Netflix “The game Changers” inspirerede os til at spise flere grønsager og sågar helt droppe kød for en periode. Filmen fortæller primært om top atleters søgen efter den helt rigtige kost til at forbedre deres præstationsevne og sundhed. Efter at have set filmen var jeg maks motiveret og havde da helt klart en forventning om, at når jeg nu havde levet på grønsager en måneds tid, så blev jeg væsentlig bedre til at spille volleyball! 

Jeg ved sgu ik helt om det har så meget at sige, når man ikke er top atlet? Men jeg tror helt klart, at flere grønsager i hverdagen er bedre for min og min families generelle sundhed, vores humør og vores daglige energi. Jeg synes bare, det er svært at holde fast i at snitte grønsager, forberede mad planer og vælge det sunde fremfor Ja det “lækre” og hurtige, når man har en travl 37 timers arbejdsuge, fritidsaktiviter OG børn – hold nu k… hvor er der hele tiden praktisk arbejde, HELE tiden. 

Nå men hvordan er det så gået med nr. 2 klimavenlige vane? Det er faktisk gået okay, fordi vi blot skulle skære ned på kød og ikke gå all in og blive hardcore veganere. Jeg tager hatten af for dem, der kan og gør det, altså lever udfra en overbevisning – det fascinerer mig altid, når der er nogen, der virkelig brænder for en sag. 

At spise færre kødretter. Det skal vi vænne os til. Men det er kommet for at blive (hos os) og mine mad planer kan heldigvis genbruges. Med justeringer, så kører det. Jeg skal bare huske at tage højde for:
– sene arbejdsdage
– dage med fritidsaktiviter 
– dage hvor vi er flade (lager i fryser)
– dage hvor vi har god tid til at lave mad
– linser, man kan godt blive træt af linser 

Det der motiverer mig:
At læse om effekten af at spise flere grønsager
Se film og programmer om emnet
At mine børn formentlig bliver sundere
At min kæreste bakker op om projektet

Næste uges klimavenlige vane: Planlæg mad efter sæson
Jeg tror den bliver svær? Vi har børn, der spiser frugt og ik så meget løg og kål!

  •  

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security